در رسانه | افزایش مستمری مددجویان بهزیستی و حذف پشت نوبتی ها از دستاوردهای دولت سیزدهم است

مدیرکل بهزیستی استان قزوین گفت: افزایش چند برابری مستمری مددجویان، حذف پشت نوبتی ها، اشتغال معلولان از مهمترین دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه بهزیستی است

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ به مناسبت هفته بهزیستی که از ۳۰ تیرماه لغایت پنجم مرداد ماه تعیین شده برنامه های مختلفی توسط اداره کل بهزیستی تدارک دیده شده که اجرا می شود.

به این مناسبت علی دهباشی پور مدیرکل بهزیستی استان قزوین به همراه هدی حقیق معاون اجتماعی روز یکشنبه با حضور در نشست خبری مهمترین اقدامات انجام شده برای مددجویان را تشریح کرد.

علی دهباشی پور در این نشست اظهارداشت: از چند زاویه اتفاقات خوبی در دولت سیزدهم رخ داد که در یک قضاوت عادلانه می توان از آن به نیکی یاد کرد.

وی بیان کرد: اگر کاری خوب بود باید تقویت شده و تداوم یاید و اگر ایراد داشت حتما متوقف شده و دیگر انجام نشود و در یک جمع بندی منطقی می توانیم عملکرد بهزیستی کشور و استان را متوسط ارزیابی کنیم.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین تصریح کرد: دولت سیزدهم هرگز بدنبال نمایش و جنجال و شعارگرایی نبود و کارهای تاثیرگذاری در این سازمان رخ داد که شاید برای اولین بار بود که توانست عملیاتی شود.

دهباشی پور یادآورشد: باید واقعیتها را بگوییم و تبیین کنیم و دنبال تبلیغ صرف نباشیم و علیرغم ارتباط خوبی که با رسانه های استان داشتیم اما به نظر می رسد همچنان اطلاع رسانی کم بوده است.

این مدیر بیان کرد: آزمون ویژه استخدام معلولان سالهاست که متوقف شده بود و در اجرای سهمیه سه درصد معلولان مشکل داشتیم و در این میان در خصوص تبصره ذیل آن که ۳۰ درصد مشاغل اپراتوری و دفتری برای معلولان در دستگاههای دولتی و شرکتها اجرا نشد و آنچه مشاهده می شد گریز از اجرای این قانون بود.

وی گفت: نماینده رسمی دولت برای شناسایی شدت معلولیت فقط سازمان بهزیستی است و زمانی که ما تشخیص دادیم یک فردی توان ۴۰ درصدی دارد و بر اساس استانداردهای بین المللی و نظر بهزیستی تصمیم گرفتیم باید پذیرفت این نگاه مراحل کارشناسی را گذرانده است.

دهباشی پور اظهارداشت: در ۱.۵ سال گذشته مصوبه ای گرفتیم که سه وزیر ترک فعل کرده بودند و تمام ظرفیت های استخدام قبلی احیا شد و ۴ هزار و ۴۳ نفر ظرفیت استخدام معلولان بکارگیری شد که ۱۲ هزار نفر در کشور در آزمون شرکت کردند که سهم استان ۹۱ نفز بود. 

وی اضافه کرد: ۱۷ خردادماه این آزمون برگزار شد و همه افراد معلول از استان شرکت کردند تا حق کسی ضایع نشود و همه استخدامی ها از معلولان خواهند بود. 

مدیرکل بهزیستی استان قزوین بیان کرد: این آزمون به صورت متمرکز برگزار شد و مصاحبه و صلاحیت سنجی فقط با بهزیستی و سازمان استخدامی بود تا از اعمال سلیقه دستگاهها ممانعت شود که این روند بی سابقه بود که در این دولت رخ داد.

دهباشی پور افزود: میزان مستمری ها در بهزیستی بسیار کم بود و در حال حاضر ۵۵۰۰ زن سرپرست خانوار، تعداد ۳۰ هزار معلول و ۵۰۰ نفر ضایعه نخاعی و ۲۵۰ نفر کودک امداد بگیر تحت پوشش هستند و در مجموع ۳۶ هزار و ۲۵۰ نفر تحت پوشش داریم که مستمری دریافت می کنند.

وی اظهارداشت: در سال ۹۱ به هر مددجو ماهانه۳۰ هزار تومان مستمری پرداخت می شد و امروز این میزان به ۹۹۰ هزار تومان رسیده و ۳۰ برابر شده است. 

این مدیر گفت: تا پایان سال ۹۹ برای زنان سرپرست خانوار ۱۵۰ هزار تومان و مددجویان ۷۰ هزار تومان پرداخت می شد اما در این دولت ابلاغ مستمری به ۴۹۰ هزار تومان و امروز به ۹۴۰ هزار تومان افزایش یافته است.

پشت نوبت دریافت مستمری نداریم

مدیرکل بهزیستی استان قزوین اظهارداشت: در گذشته گاهی ۴ هزار نفر پشت نوبت دریافت مستمری بودند که امروز و به پاس تلاش دولت هیچ پشت نوبتی نداریم.
 
وی افزایش حق پرستاری از ۵۱۰ هزار تومان به ماهانه ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و سه برابر شدن را از دیگر دستاوردهای دولت شهید رئیسی دانست و گفت: درحال حاضر ۲۵۰۰  نفر حق پرستاری خانواده محور دریافت می کنند.

دهباشی پور اضافه کرد: در تامین تجهیزات توانبخشی بویژه ویلچر در گذشته با مبلغ دو میلیون تومان خریداری می شد و امروز هر دستگاه ۷ میلیون تومان هزینه دارد که در گذشته به ۱۹۰۰ نفر تجهیزات توانبخشی داده می شد و هم اکنون ۳۵۰۰ نفر از این خدمات استفاده می کنند و اعتبارات ۲۰۰ درصد رشد داشته است. 

مدیرکل بهزیستی استان قزوین تصریح کرد: در حال حاضر ۳۰ هزار مددجو داریم و افراد بیشتر شده و امروز افتخار سازمان این است که پشت نوبت برای دریافت ویلچر هم نداریم و سالانه حدود ۲۵ دستگاه ویلچر برقی توزیع می شود و درصددیم در آینده ویلچرهای مکانیکی تاشو و سبک توزیع کنیم تا استقلال افراد حفظ شود که در تهیه تجهیزات فرصت خوبی دراین دولت مهیا شد که جای تقدیر دارد.

وی اضافه کرد: ۲۵۰ کودک امداد بگیر داریم که قبلا ۳۱۸ هزار تومان و الان دو میلیون و۵۰۰ هزار تومان برای تحصیل و پوشاک و درمان دریافت می کنند و به نظر می رسد در حق شهید رئیسی بی انصافی شد که گفتند اثار خدماتش در سفره مردم دیده نشد در حالی که ایشان فاصله بین فقیر و غنی را کم کرد.

دهباشی پور در ادامه اظهارداشت: اعتبارات مستمری بگیران سالانه  ۲۳ میلیارد بود که امروز و در این دولت این میزان به ۲۷۰ میلیارد تومان مستمری معلولان برای ۲۶ هزار نفر رسیده است.

این مدیر یادآورشد: در حوزه مراکز نگهداری قبلا تعرفه ها ۲.۵ میلیون تومان به ازای هر نفر بود که بهزیستی حدود  ۷۵۰ هزار تومان آن را تامین می کرد و امروز تعرفه ها به ۶.۵ میلیون تومان رسیده که ۵.۵ میلیون تومان آن را بهزیستی پرداخت می کند.

وی گفت: در سفر رئیس جمهور به استان ۳۰ میلیارد تومان برای اجرای سه پروژه تعریف شد که توانستیم یک مرکز در شهر شال و ساختمان جدید مرکز جامع توانبخشی بهزیستی در قزوین را احداث کنیم و برای تکمیل ساختمان مرکزی ۱۲ میلیارد تومان اختصاص یافته و قرار است در طبقه هم کف تجهیزات آب درمانی، فیزیوتراپی، الکتروتراپی، ارتوپدی، کاردرمانی جسمی، حرکتی و ذهنی و بیماران روانی را هم ایجاد کنیم.

دهباشی پور اظهارداشت: در حوزه معاونت پیشگیری توانستیم کمپ ماده ۱۶ را فعال کنیم که قبلا زیرساخت آن آماده نبود و در این دولت با تامین تجهیزات لازم برای اولین بار این کمپ فعال شد و شاهد کاهش سرقت و جرائم خرد در شهر بودیم.

وی اشتغال بهبود یافتگان کمپ ماده ۱۶ را از دیگر دستاوردهای دولت در عرصه بهزیستی دانست و افزود: با دستور دادستان دستگاههای حمایتی وارد کارشدند و از سوی بهزیستی معتادان متجاهر در مراکز توانمندسازی اسکان یافتند و آموزش دیدند و شاغل شدند و ارتباطات خانوادگی برقرارشد و امسال نسبت به قبل که بیشترین تعداد متجاهر را داشتیم شاهد کاهش ۲۰ درصدی متجاهرین هستیم.

دهباشی پور افزود: ظرفیت کمپ ماده شانزده حدود ۲۰۰ نفر معتاد بود که توانستیم برای ۴۱۱ نفر شغل ایجاد کنیم و تیم های مدیریت موردی هم ارزیابی می کنند تا کار مددکاران برای بهبودیافتگان تداوم یابد و مهارت های لازم به پیمانکاران آموزش داده می شود و حمایت های بیمه ای هم اضافه شد تا بخش خصوصی پای کار بماند.
 
وی اظهارداشت: در مرکز ۷۲ تن یک واحد نانوایی داشتیم که تعطیل شده بود که فعال کردیم و روزانه ۱۰۰ عدد نان در این واحد پخت می شود و امسال توانستیم ۳۵۰۰ معتاد متجاهر در استان را ساماندهی کنیم.

دهباشی پور کاهش بدهی بهزیستی استان از  ۸ میلیارد تومان به ۱.۵ میلیارد تومان را از دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم در استان ذکر کرد.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین در ادامه گفت: اشتغال مددجویان در شهرک انرژی یک نوآوری بود و جذب اعتبارات برای ودیعه مسکن و کاهش کودکان اتباع با هماهنگی برخی دستگاهها مانند علوم پزشکی، مدیریت درمان، شهرداری، معاونت سیاسی ، بهزیستی و کمیته امداد و اداره اتباع محقق شد.

وی گفت: ۳۰۰ نفر از مددجویان با انعقاد قرارداد توانسته اند با نصب پنل های خورشیدی در شهرک انرژی مشغول کار شده و از درآمدهای پایدار برخوردار شوند.

وی افزود: در ۱.۵ ماه اخیر حتی یک کودک کار اتباع جدید در سطح شهر اضافه نشده است.

دهباشی پور با اشاره به برنامه های هفته بهزیستی گفت: افتتاح ۴۲ واحد مسکونی مددجویان و اجرای طرح اشتغالزایی برای  ۶۳ نفر به صورت همزمان با سراسر کشور، امضای تفاهم نامه با دستگاههای اجرایی از جمله فنی حرفه ای، امور کتابخانه ها، دادگستری، نظام مهندسی به اشتغال مددجویان کمک می کند.

از ۳۰ تیرماه لغایت پنجم مرداد ماه بعنوان هفته بهزیستی تعیین شده است.

کد خبر 112744

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 12 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد